Mötesplats Hanhivittikko

Alla behöver vi ibland en plats där det får ta tid; tid att tänka, tid att reflektera och tid att inspireras. Bättre ställe än Hanhivittikko är svår att finna - en tidlös plats där vardagens bekymmer snabbt glider av när man stiger in i denna sagolika skatt från mitten av förrförra seklet. En perfekt plats för den mindre gruppen som behöver varva ner och samtidigt leverera nya kreativa idéer eller är i behov av en naturlig miljö för att under lättsamma former umgås, skapa och utveckla kontakter.

Ert mest minnesvärda möte kan se ut så här

Under strövtåget bland husen, växterna och djuren levandegör er fäbodvärd den månghundraåriga fäbodkulturen innan ni anländer till er möteslokal; en mysig fäbodstuga där elden sprakar och kokkaffet doftar. Ert möte kan pågå ett par timmar eller en hel dag. Under tiden serveras ni mat och fika allt efter behov, oftast traditionellt Tornedalskt men vi är lyhörda för era önskemål.

Om ni vill så arrangerar vi även gruppaktiviteter inspirerade av Hanhivittikkos kultur- och naturarv. Ert givande möte avrundas lämpligen i rökbastuns väldoftande vänliga dunkel. Här har fäbodfolket i generationer ångat bort arbetsdagens mödor och återfödda stigit ut under midnattsolens ljus eller norrskenets dansande draperier.

Mötesplats Hanhivittikko - PDF