Jag vill bli volontär

Varför inte göra något meningsfullt av din semester? Bli Volontär på kulturreservatet Hanhivittikko fäbod! Bo och arbeta på en av de mest värdefulla fäbodarna i Norrbotten.


Kontakta oss och berätta vem du är, när du vill komma, dina ev erfarenheter av liknande verksamhet och annat som är bra att veta om dig.
Välkommen med din ansökan!


Föreningen Hanhivittikko Vänner driver och sköter Hanhivittikko fäbod. Fäbodpremiären sker normalt i mitten av juni och fram till mitten av augusti har vi öppet dagligen.


Som volontär får du hjälpa till med den dagliga verksamheten på fäboden, sköta djuren och vårda natur- och kulturmiljön. Vi kan inte erbjuda dig någon ekonomisk ersättning men vi erbjuder dig ett exklusivt boende i en av våra fäbodstugor. En garanterat "en gång i livet upplevelse". Standarden är fäbod 1950-talet. Det innebär utetoalett och vatten hämtar du från brunnen. Mat tar du med själv och matlagning sköter du utomhus eller i öppna spisen. El finns inte, inte heller kylskåp och definitivt inget Internet. I mjölkkällaren går det att förvara kylvaror en kortare tid. Har du inte bil kan du få hjälp med inköp. Du måste stanna minst en vecka och vi kan samtidigt ta emot upp till 2 (ev. fler) volontärer som får bo i en av våra stugor med enkelt möblemang och öppen spis.


Du är också välkommen att bara hjälpa till någon kväll eller dag då och då. Alla som vill bidra med stort eller smått är lika välkomna!