Bo i fäbodstuga

2023: Vi erbjuder vi ett enkelt men exklusivt boende i övre stugan med två rum med öppna spisar. En garanterat "en gång i livet upplevelse".


Stugan kostar 300 kr per natt och har 4+2 bäddar. Sänglinnen och städning kan beställas mot extra kostnad. Tillgängligt för bokning juni till augusti, ev även annan tid efter förfrågan.

Boka fäbodstugan via info@hanhivittikko.se
alt. 070 306 99 12

Standarden är fäbod 1950-talet. Det innebär utetoalett och vatten hämtar du från brunnen. Mat tar du med själv och matlagning sköter du utomhus eller i öppna spisen. El finns inte, inte heller kylskåp och definitivt inte Internetuppkoppling. I mjölkkällaren går det att förvara kylvaror en kortare tid. Om du vill kan du hjälpa Fäbodvärdarna med de dagliga sysslorna, ge djuren vatten och mat samt andra sysslor.

Nödvändig utrustning för matlagning över öppen eld finns; grytor, grillgaller, porslin, bestick etc. Utomhus värmer du varmvatten i en beredare för att användas till disk och egen hygien vilket sker utomhus. Myggmedel kan vara bra att ha liksom stearinljus och ficklampa.

Ett rum är rymligt med två bäddar i traditionella utdragssoffor med möjlighet till två extrabäddar, öppen spis. Det andra rummet är litet med två bäddar och öppen spis.

Du betalar stughyran 7 dagar i förväg via vårt bankgiro 5934-7633 eller Swish 123 540 05 51

I tillägg kan du boka:
Sängkläder, handduk: 50 kr/person
Städning: 150kr/stuga

Om du kommer som volontär för att arbeta med oss på fäboden är det i denna stuga du kan bo i kostnadsfritt om du stannar en vecka eller mer.