Sommarprogram 2020

Hanhivittikko under Coronapandemin: I år 2020 kan ni nästan som vanligt besöka fäboden, vandra runt, kika in i öppna byggnader, ha en picknick och efter midsommar fram till början av augusti kommer det även att finnas fjällkor och hästar hos oss. Vi kommer inte att ha öppet eller att ha aktiviteter förutom slåtterdag i början på augusti (mer info om den senare).

Ni ombedes vänligen men bestämt att INTE SÖKA KONTAKT MED PERSONAL på fäboden. Om du vill boka en guidad visning så kan vi förmodligen ordna det. Om du har några frågor så kontakta oss via PM eller ring ordförande Rolf Lahti på 070 640 98 47. Välkomna ! /Styrelsen för Hanhivittikko Vänner


Program förra sommaren 2019

Torsdagkvällar/Tuorestai-iltoja 18.00
Fika och dryck till försäljning/ Kaffia, pullaa ja trikkaa on myytävännä
Kaffe med dopp 30 kr, saft med dopp 20 kr /Kaffe/Kaffia ja pulla 30 kr, trikkaa ja pullaa 20 kr

4/7 Fäbodsgudstjänst

Friluftsgudstjänst på fäboden / Kenttäkirkonmenot.
Samarr. Övertorneå Församling / Yhth.työkumpp. Övertorneån Seurakunta

11/7  Sång och allsång med Bengt Rytiniemi

Vi samlas på fäboden för att njuta av sköna toner och själv bidra till stämningen. Samarr. / Yhth.työkumpp Tornedalens Folkhögskola.

18/7  Landsbygdsafton med kobingo och hästridning

Alla barn får kostnadsfritt rida på våra hästar. De som vill satsa en slant på vårt kobingo har chansen att vinna!  LRF bjuder på färskpotatis och korv. Fika finns som vanligt att köpa. Välkomna små och stora till en trevlig Landsbygdsafton i samverkan med LRF Övertorneå!

25/7 Sång och Musik med Paulina och Pia

Sång och musik på både svenska och finska med Paulina Ronkainen och Pia Ronkainen m.fl. från Nilles harpor. Samarr. / Yhth.työkumpp Tornedalens Folkhögskola.

Lördag 3/8  Slåtterdag / Heinäntekopäivä samt Nilles Harpor visar äldre musikinstrument Kl. 10.00-15.00.

Välkommen till slåtterdag  och slåtterfest för hela familjen, kl 10-15. Alla besökare som hjälper till med skördearbetet bjuds på laxsoppa! Fika till försäljning för dig som enbart vill uppleva slåtter på gammalt vis.
Nilles Harpor har utställning och demonstration av gamla handgjorda musikinstrument såsom nyckelharpa, kantele, cittra mfl. Tervetuloa heinäntekopäiväle ja fästhiin koko perheen kans. 10-15.
Samarr./ Yhth.työkumpp. Tornedalens Folkhögskola